BROODS in Zeddam

Op 1 februari 2016 opende BROODS in een moderne nieuwbouw, gelegen aan een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Onder een dak dat doet denken aan een vogel in de vlucht, vind je een pand dat ingericht is met oog voor de natuur. Centraal bij binnenkomst vind je de bar waar we elke dag vers, ambachtelijk brood bakken.

Montferland heeft buitensporters veel te bieden! Vrijwel nergens is de afwisseling in het landschap zo groot als in deze regio. Zo is er een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk en bestaat er een uitdagende mountainbikeroute. Het ruim 1800 hectare natuurgebied beschikt over mooie en gevarieerde wandelroutes.

Voor de echte natuurliefhebbers is er ook voldoende te beleven. Er broeden in het Bergherbos zo’n 70 soorten vogels, waaronder de buizerd, de boomvalk en de havik. Ook ree en das voelen zich prima thuis. Bijzondere planten die je hier aantreft, zijn het bosviooltje, de bosanemoon, de adelaarsvaren, de dotterbloem en het moerasviooltje.

De uitkijktoren in het Bergherbos, op de Hulzenberg bij Stokkum, is absoluut een bezoekje waard. Op een heldere dag reikt het zicht tot aan Nijmegen.

Meer informatie over de omgeving en activiteiten? BROODS verzorgt een groot aantal verschillende soorten flyers en folders die gratis meegenomen kunnen worden. Deze zijn bij binnenkomst te vinden aan de linkerkant.

Kom je op bezoek?

BROODS is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Buslijn 24 vertrekt in Doetinchem vanaf het station en heeft 's-Heerenberg als eindbestemming. De desbetreffende bushalte voor BROODS heet Tolhuis, Zeddam.

Naast dat BROODS op een steenworp afstand van de bushalte ligt, zijn er ook ruim 80 parkeerplaatsen beschikbaar.