Locatie Zeddam

Vers brood en héérlijke geuren!

BROODS Zeddam is gehuisvest in een prachtig, nieuw en modern gebouw, geopend in 2016 en gelegen aan een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Onder een dak dat doet denken aan een vogel in de vlucht, vind je een pand dat simpel is ingericht, met oog voor de natuur. Wij moedigen onze gasten aan om te genieten van de omgeving, wat goed mogelijk is door de hoge ramen aan drie kanten van het gebouw. Centraal bij binnenkomst vind je bovendien de bar waar we elke dag vers, ambachtelijk brood bakken. Dat is een belangrijk onderdeel van BROODS.

BROODS Zeddam bevindt zich aan de rand van het Bergherbos, ook wel bekend als 'Montferland'.

Ruimte om te genieten

Montferland heeft buitensporters veel te bieden! Zo is er een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk en bestaat er een uitdagende mountainbikeroute. De meest populaire route van zo’n 26 km is goed bewegwijzerd, kent zeer veel onverharde paden, heeft pittige beklimmingen en lekkere afdalingen.

Vrijwel nergens is de afwisseling in het landschap zo groot als in Montferland.

Daarnaast beschikt het ruim 1800 hectare grote natuurgebied van Natuurmonumenten en de stichting ‘Huis Bergh’ over mooie en gevarieerde wandelroutes. De prachtige vergezichten maken de inspanningen meer dan goed. De Hettenheuvel is met een hoogte van 93 meter het hoogste punt van het Bergherbos. Vanaf de 85 meter hoge Hulzenberg heb je een helder uitzicht op de stad 's-Heerenberg en het dorp Stokkum. Heuveltoppen bieden een prachtig uitzicht op het glooiende landschap.

Voor de echte natuurliefhebbers is er ook voldoende te beleven. Er broeden in het Bergherbos zo’n 70 soorten vogels, waaronder de buizerd, de boomvalk en de havik. Ook ree en das voelen zich prima thuis. Bijzondere planten die je hier aantreft, zijn het bosviooltje, de bosanemoon, de adelaarsvaren, de dotterbloem en het moerasviooltje.

Meer informatie over de omgeving en activiteiten? BROODS verzorgt een groot aantal verschillende soorten flyers en folders die gratis meegenomen kunnen worden. Deze zijn bij binnenkomst te vinden aan de linkerkant. Zo liggen daar ook twee wandelroutes, deze zijn beide gratis mee te nemen.

Kom jij ook op bezoek?

BROODS is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Buslijn 24 vertrekt in Doetinchem vanaf het station en heeft 's-Heerenberg als eindbestemming. De desbetreffende bushalte voor BROODS heet Tolhuis, Zeddam.

Naast dat BROODS op een steenworp afstand van de bushalte ligt, zijn er ook ruim 80 parkeerplaatsen beschikbaar.