Omgeving

BROODS bevindt zich aan de rand van het Bergherbos in Zeddam.
Het Bergherbos staat ook wel bekend als 'Montferland'.

Montferland heeft buitensporters veel te bieden! Zo is er een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk en bestaat er een uitdagende mountainbikeroute.
De meest populaire route van zo’n 26 km is prima bewegwijzerd, kent zeer veel onverharde paden, heeft pittige beklimmingen en lekkere afdalingen.
Vrijwel nergens is de afwisseling in het landschap zo groot als in Montferland.
Daarnaast beschikt het ruim 1800 hectare grote natuurgebied van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh over mooie en gevarieerde wandelroutes. De prachtige vergezichten maken de inspanningen meer dan goed. De Hettenheuvel is met een hoogte van 93 meter het hoogste punt van het Bergherbos. Vanaf de 85 meter hoge Hulzenberg heb je een helder uitzicht op de stad 's-Heerenberg en het dorp Stokkum. Heuveltoppen bieden een prachtig uitzicht op het glooiende landschap.

Voor de echte natuurliefhebbers is er ook voldoende te beleven. Er broeden in het Bergherbos zo’n 70 soorten vogels, waaronder de buizerd, boomvalk en havik. Ook ree en das voelen zich prima thuis. Bijzondere planten die je hier aantreft, zijn bosviooltje, bosanemoon, adelaarsvaren, dotterbloem en moerasviooltje.

Meer informatie over de omgeving en activiteiten? BROODS verzorgd een groot aantal verschillende soorten flyers en folders die gratis meegenomen kunnen worden. Deze zijn bij binnenkomst te vinden aan de linkerkant. Zo liggen daar ook twee wandelroutes, deze zijn beide gratis mee te nemen.

Route dorp 2
Route bos 2